Een geschilderd portret laten maken

Mocht u overwegen een geschilderd portret te laten maken, dan wilt u waarschijnlijk graag weten wat u zo ongeveer te wachten staat. De eerste stap : de keuze voor een bepaalde portretschilder.

Een geschilderd portret laten maken: hoe gaat dat in zijn werk?
De kennismaking is belangrijk. Tijdens de eerste ontmoeting  maak ik verschillende schetsen om iemand te leren kennen. Deze tekensessie, de voorbereiding van het eigenlijke portret, duurt ongeveer een uur.
Vervolgens ga ik fotograferen. De indrukken van de eerste schetsen spelen dan een grote rol: ik probeer deze fotografisch vast te leggen. Ik maak veel foto’s, met verschillende lichtinval, compositie en expressie.
Bij de volgende bijeenkomst wordt er gezamelijk een foto uitgekozen: we selecteren die foto’s waarvan we vinden dat deze iets karakteristieks hebben vastgelegd; foto’s die iets bijzonders van een persoonlijkheid weergeven. Lichtinval en compositie zijn ook bepalend.
De gekozen foto dient als uitgangspunt voor het geschilderde portret.

Ik werk in een losse, schilderachtige stijl. De foto gebruik ik als herinnering, als leidraad: ik streef niet naar fotorealisme. Als het geschilderde portret er aan toe is, volgt een laatste bijeenkomst in het atelier. We gaan samen het portret bekijken. Soms is dit gesprek aanleiding om nog verder te werken, maar meestal kan het schilderij dan mee naar huis genomen worden.

Ik woon en werk in Amsterdam. Mijn atelier is gemakkelijk bereikbaar per auto vanaf de ring A10 en parkeren nabij mijn atelier is geen probleem. Ook is mijn atelier goed bereikbaar vanaf station Amsterdam Centraal met tramlijn 26, die vlak langs rijdt.

De portretten worden geschilderd in olieverf op een linnen doek van 30 x 30 cm.
Prijs voor een portret is € 550,- incl. BTW.
Een mogelijkheid is om meerdere personen te combineren op één groter doek.
In dit geval krijgt u 10% korting per portret.

Heeft u nog vragen? U kunt mij altijd even bellen of een mailtje sturen.

Marianne Wagemaker, portretschilder
Veemkade 588
1019BL Amsterdam
info@kunstlessen.nl
06 – 48180138

.

Valerie, 2018

Valerie, 2018


crisweb

portretschilder Amsterdam

portretschilderij Ania

portretschilderij portretschilder Amsterdam portret olieverfportret Amsterdam

Portretschilderij Camee

Jelle

Jelle